19. maja obilježava se početak napada na Dobošnicu i grad Lukavac. Ovaj datum smatra se danom početka oružane agresije sa položaja Ozrena i početkom odbrane grada. Ovim povodom upriličeno je polaganje cvijeća na spomen obilježju u MZ Dobošnica Donja i u MZ Gnojnica.

 

Odlukom ORVI „Sinovi Bosne“ Lukavac, 19. maj se obilježava kao dan gradske organizacije ratnih vojnih invalida. Tim povodom delegacije boračkih organizacija i Grada Lukavac danas su položili cvijeće na centralnom spomen obilježju i odali počast šehidima i poginulim borcima odbrambeno-oslobodilačkog rata 1992.-1995.

Ovom prilikom Gradonačelnik Dr. sc. Edin Delić u ime Grada Lukavac i u svoje lično ime uputio je iskrene čestitke i izrazio duboko poštovanje ratnim vojnim invalidima povodom Dana gradske organizacije ratnih vojnih invalida, kao najzaslužnijim i najhrabrijim građanima koji su dali dijelove svog tijela za slobodu jedine nam domovine Bosne i Hercegovine.

-Naša je stalna obaveza da budemo dostojni žrtava koje su ratni vojni invalidi podnijeli za život i slobodu koju imamo danas.

Komentari