Mirsad Ćatić, predsjednik Vijeća mjesne zajednice Lukavac Grad

U utorak, 16.02.2021. godine u 17,00 sati, održan je sastanak Vijeća Mjesne zajednice Lukavac Grad.

 

Na sastanku su prisutnim vijećnicima uručena Rješenja o imenovanju u status vijećnika Mjesne zajednice, kao i izvještaj o primopredaji upravljanja Mjesnom zajednicom Lukavac Grad od prethodnog saziva.

Na ovoj sjednici su imenovani za potpisnike žiro računa Mjesne zajednice: Mirsad Ćatić (SD BiH), Alma Ibrahimagić (SDP) i Emir Imamović (DF). Također je donesen i zaključak o usklađivanju šifre djelatnosti u Poreskoj upravi i Statističkom zavodu u skladu sa Zakonom.

Vijećnici su delegirali i nekoliko problema unutar ove MZ, a koje su zaprimili od strane građana i koje će dalje proslijediti na institucionalno rješavanje problema, a to su:

Urgencija za rješavanje problema centralnog grijanja u ulici Branilaca Bosne i Redžepa ef. Muminhodžića, gdje se zbog dugogodišnjeg problema sa pumpom postavljenom u podstanici koja je nedovoljno jaka da opslužuje dvije velike stambene zgrade javlja problem lošeg grijanja zbog kojeg trpe stanari.

Zaključak je da će se po pitanju ovoga problema Vijeće MZ obratiti Zahtjevom prema Komunalnom preduzeću i Općinskim nadležnim službama za promjenu sporne pumpe i postavljanja pumpe adekvatnog kapaciteta ili eventualnog razdvajanja podstanica za ove dvije zgrade.

Drugi zahtjev građana se odnosio na asfaltiranje puta dužine cca. 100 m, regulaciju oborinskih voda i instaliranje dodatne ulične rasvjete u ulici Sarajevska 3, 5 i 7 kao i nekoliko sporadičnih drugih zahtjeva koji su se uglavnom odnosili na zamjene pregorjelih sijalica na uličnoj rasvjeti.

Dogovoreno je da se sve delegirano rješava prioritetno.

Vijećnici MZ Lukavac Grad su se na ovom sastanku dogovorili da u što skorijem roku naprave novi Plan rada Vijeća Mjesne zajednice, a kojim će biti predviđena i kategorizacija problema delegiranih od strane Vijećnika, ili od strane građana, na one čije rješavanje je moguće uraditi odmah, potom na one koji se upućuju u dalju proceduru jer iziskuju institucionalno rješavanje i na one za čije rješavanje su neophodne duže vremenske procedure zbog zakonskih odredbi koje ih prate.

Također, je jednoglasan zaključak ove sjednice bio da su svi prisutni vijećnici saglasni da rad ovog saziva Vijeća MZ bude potpuno transparentan i da građani Lukavac Grada imaju pravo na sve informacije o radu Vijeća MZ putem ove fb stranice ili drugih sredstava informisanja, ali da se i od građana očekuje da slobodno delegiraju sve probleme i nedostatke koje uočavaju u svojim ulicama i da na njih upute Vijećnike MZ kako bi se oni mogli posvetiti njihovom rješavanju.

Građani se mogu obratiti Vijeću MZ Lukavac Grad putem privatnih poruka Facebook stranice, ali i direktnim obraćanjem bilo kome od Vijećnika MZ.

Zaključak sastanka je bio i da će ovaj saziv vijećnika MZ u potpunosti raditi u službi svih građana bez obzira na stranačku, nacionalnu ili bilo kakvu drugu pripadnost jer imamo isti cilj, a to je stvaranje boljih uslova za život i rad u našem gradu.

 

Komentari