Javna ustanova Centar za kulturu Lukavac obavještava ljubitelje filmske umjetnosti da su na repertoaru dva nova filma u četvrtak – 03.11.2016. godine.

U 18:30 na repertoaru je Akcioni film u 3D tehnici pod nazivom Doctor Strange. To je priča o neurohirurgu svjetskog glasa dr. Stephenu Strangeu, koji doživljava užasnu saobraćajnu nesreću i zbog smrskanih ruku njegov život se mijenja zauvijek.Medicina mu ne može pomoći i prisiljen je da traži izlječenje na neobičnom mjestu, tajanstvenoj enklavi Kamar-Taj.

Ubrzo je shvatio da ona nije iscjeliteljski centar već prva crta u borbi između neviđenih sila tame koje su odlučile uništiti naš svijet. Film traje 115 minuta.

U 20:30 sati prikazujemo film Inferno, glavna uloga Tom Henks. Radi se o još jednom filmskom hitu snimljenom prema istoimenom književnom bestseleru po uzoru na „Da Vinčijev kod“ i „Anđeli i demoni“ autora Den Brauna. Glavni lik filma, Robert Langdon se budi u bolničkom krevetu u Firenci bez sjećanja na bilo što u posljednjih nekoliko dana.

Uz pomoć doktorice Siene Broks i dobrog poznavanja simbola, Langdon pokušava da pobjegne i istovremeno pokušava riješiti najintrigantniju zagonetku sa kojom se do sada susreo. Film traje 121 minutu

Cijena ulaznice: 4 KM

Komentari