Predsjedavajući OV Lukavac Mehmed Suljić postaje zbog svojih istupa postaje sve popularniji na društvenim mrežama.  Verbalna prepirka ponovo je bila na relaciji između načelnika općine Lukavac, Edina Delić i glavnog aktera predsjedavajuće OV Lukavac Mehmeda Suljića.

 

U jednom dijelu izlaganja načelnika Delića, Suljić je reagovao i predložio da govor nastavi na dijelu sjednice koji se bude odnosio na usvajanje izvještaja o radu JP RAD Lukavac.

Delić je odbio takvu naredbu uz obrazloženje da ni vijećnik prije njega nije bio prekidan na takav način. “Nećete me prekinuti. Ja znam da ste Vi šef ovdje, ali niste baš toliki. Pokušajte me prekinuti, hajde da vidim?”

Suljić je istoga trenutka napravio pauzu od 30 minuta uz komentar: “Eto, sada pričajte kome hoćete.” U dijelu koji se može vidjeti na snimku Suljić je poručio kamermanu:” Razbit ću ti tu kameru. Ne smije da snima, ovo su privatni razgovori”, na što mu je Delić odgovorio da se naaze u javnom a ne privatnom prostoru.

U nastavku Vas podsjećamo da je jedino vijećnik SDP–a Adem Mahovkić otišao korak dalje kada je sebi dao za pravo da otuđi mikrofon Radio-televizije Lukavac.

Komentari