Stav iz Civilne zastite ne budi preveliku nadu da će se sezona u bh. fudbalu uskoro nastaviti, izuzev ako ne bude novih ublažavanja mjera.

 

“Novodonešenim i produženim Naredbama za sada nije dozvoljeno treniranje i okupljanje na sportskim terenima i stadionima”, jasna je poruka iz štaba Civilne zaštite Federacije BiH.

Činjenica da su mjere zabrane produžene do 15. maja dosta toga mijenja kada je u pitanju nastavak sezone u Premijer ligi, ali i ostalim ligama u BiH.

Plan NFSBiH bio je da se sa trenažnim procesom započne između 8. i 10 maja. Trenažni proces bi bio podijeljen u tri faze. Nekoliko dana bi se treniralo invididualno, dok bi fudbaleri u grupama od pet igrača počeli trenirati od 13. maja.

Kolektivni treninzi su trebali početi od 25. maja, a nastavak prvenstva 7. juna. Ipak, produžavanjem mjera zabrana jasno je da ovi rokovi neće moći biti ispoštovani i sezona u BiH se našla pod upitnikom.

NFSBiH je dužan da UEFA-i do 25. maja dostavi plan o nastavku takmičenja, tačnije tačan datum i format u kojem će se odigrati preostali dio sezone.

Komentari