Proteklog vikenda u Sarajevu, u organizaciji Karate Saveza FBiH, održan je licenci seminar za trenere i ispitivače. Na ovom seminaru na kome se okopilo 430 učesnika iz 97 klubova FBiH, prisustvovali su i članovi Karate kluba “Sensei“ Turija-Lukavac.

 

Na ovom seminaru licence trenera stekli su Mehmed Halilović, Elma Frkić, Amila Kovačević, Adin Osmanović, Medina Baraković, Amar Hodžić, Amina Huskić, Nejra Softić, Esmin Husić, Anel Mehić i Poljić Nevresa  dok su licencu ispitivača stekli Mehmed Halilović i Amila Kovačević.

U okviru zimskog karate seminara upriličeno je polaganje za učenička i majstorska zvanja gdje je KK “Sensei” postao za novog majstora karate sporta, gdje je Nejira Talović položila za zvanje crni pojas 1. dan.

U okviru polaganja za učenička zvanja za smeđe-crni pojas položili su Nevresa Poljić, Amar Muratović, Lejla Mehić i Mija Hamustafić. Za smeđi pojas su Armin Halilović, Adin Hodžić I Eldin Mujkić.

Osim navedenih na seminaru su prisustvali Haris Halilović i Benjamin Talović koji su trenirali u grupi perspektivnih takmičara u borbama.

Komentari