Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke saopćilo je da nova školska 2021/2022. godina počinje u srijedu, 1. septembra 2021. godine u Tuzlanskom kantonu, Zeničko-dobojskom i Bosansko-podrinjskom te Kantonu Sarajevo.

 

Školska godina u ponedjeljak, 6. septembra 2021. godine, početi će u Unsko-sanskom kantonu, Posavskom, Srednjobosanskom i Hercegovačko-neretvanskom, te Zapadno-hercegovačkom i Kantonu 10.

“U svim kantonima, prema trenutnim saznanjima, planirano je odvijanje nastave u učionicama, po redovnom nastavnom planu i programa, uz poštovanje važećih higijensko-epidemioloških naredbi i preporuka nadležnih organa i institucija”, dodaje.

Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke svim učenicima i nastavnicima želi sretnu i uspješnu novu školsku godinu te da ostanu dobro i zdravo.

“Pozivamo i sve učenike i nastavnike, ali i roditelje da se ponašaju odgovorno i u skladu s preporukama, u školi i izvan nje, a kako bi se mogućnost zaraze svela na minimum i osiguralo nesmetano odvijanje nastave”, ističe.

Inače, u svim kantonima će se kontinuirano pratiti epidemiološka situacija, na osnovu koje će se donositi potrebne odluke, a nadležna kantonalna ministarstva obrazovanja su spremna i na druge modele, ukoliko dođe do pogoršanja epidemiološke situacije, saopćilo je Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke.

Komentari