Obavještavamo građane općine Lukavac da će povodom 18. septembra – Dana Općine Lukavac biti upriličen niz aktivnosti i ovom prilikom srdačno pozivamo sve građane općine Lukavac da svojim prisustvom uveličaju svečanost obilježavanja.

Obilježavanje Dana Općine započet će pozorišnom predstavom „Muška posla“ koja će se održati u Centru za kulturu Lukavac 15.09.2019. godine (nedjelja) sa početkom u 19:30h.

U ponedjeljak 16.09.2019. godine sa početkom u 19:00h u velikoj sali Centra za kulturu Lukavac održat će se „Veče sevdaha“.

U okviru obilježavanja Dana Općine, u utorak 17.09.2019. godine sa početkom u 17:00h održat će se zabavni program za djecu „Dan dječijeg osmijeha“ na platou Centra za kulturu Lukavac sa bogatim sadržajem. Koristimo ovu priliku da pozovemo djecu i roditelje da se zajedno zabavimo uz animatore, maskote, balone, edukativne i zabavne predstave za djecu i face-painting. Istog dana, sa početkom u 20:30h u bašti BBCC kluba održat će se koncert lokalnih uspješnih bendova Big brothers band i Alter acoustic.

U slučaju nepovoljnih vremenskih uslova, koncert će se održati u klubu a zabava za djecu u holu Centra za kulturu Lukavac.

Centralna manifestacija obilježavanja Dana Općine Lukavac održat će se 18.09.2019. godine (srijeda). Nakon svečanog otvorenja platoa ispred Centra za kulturu Lukavac koje je planirano u 11:00h, položit će se cvijeće na Spomen kosturnicu Macan Marija u 13:00h i Centralno spomen obilježje u 13:30h. Nakon polaganja cvijeća planiran je počasni defile.

Svečana akademija održat će se u velikoj sali Centra za kulturu Lukavac sa početkom u 14:00h.

Obilježavanje Dana Općine Lukavac zaključit će se koncertom „Musicae Bosnae“ (izvođači programa: mr. Šejla Glinac – violina i mr. Elvis Sivčević – gitara koji će se održati 19.09.2019. godine (četvrtak) na platou Centra za kulturu Lukavac sa početkom u 20:00h (ili u velikoj sali Centra za kulturu u slučaju nepovoljnih vremenskih prilika).

Ovom prilikom, svim građanima općine Lukavac upućujemo najiskrenije čestitke povodom 18. septembra – Dana Općine Lukavac.

Komentari