Da li je SDP poljuljan i ko mu može vratiti stabilnost? Koliko su bitni unutarpartijski izbori i Kongres koji slijedi – za SDP, ljevicu, ali i državu? Ovako su glasila neka od pitanja na koja su trebali odgovarati kandidati za novog predsjednika SDP-a BiH Nermin Nikšić, Svetozar Pudarić i Edin Delić u emisiji NTV Hayat pod nazivom “Upitnik”.

Međutim, aktuelni predsjednik ove stranke i jedan od kandidata na predstojećim unutarstranačkim izborima Nermin Nikšić bez bilo kakvog obrazloženja nije se pojavio u studiju, izbjegavši tako sučeljavanje sa dvojicom protivkandidata.

Ovakav njegov potez njegovi protivkandidati Pudarić i Delić, sasvim očekivano, su ocijenili negativnim.

– Očekivao sam da svi mi iskoristimo priliku da se obratimo javnosti i da na ovaj način iznesemo planove šta trebamo raditi ako nas izaberu za predsjednika. Mi smo sad uskraćeni za jedan dio razmjene mišljenja – izjavio je Pudarić.

Delić je kazao da je Nikšić zadobio njegove simpatije svojevremeno kada je pozivao Izetbegovića na sučeljavanje, a sada on odbija da se suoči.

– SDP ne bi smio biti zatvorena kutija – dodao je Delić.

Kampanja za unutarstranačke izbore za predsjednika SDP-a BiH ulazi u svoju završnu fazu. Svakodnevno smo u prilici čuti mišljenja kandidata za ovu funkciju koja iznose putem medija, ali i u mnogo većoj mjeri putem društvenih mreža.

Kongres ove stranke i izbori za predsjednika SDP-a trebali bi biti održani 26. maja.

Komentari