Foto: Sportsport.ba
Fudbaleri Novog Travnika danas su u susretu 20. kola Prve lige Federacije savladali FK Radnički Lukavac sa 4:3 u sjajnoj utakmici, te stigli tek do druge pobjede ove sezone, piše SportSport.ba.
Domaći su poveli već u šestoj minuti, kada je Mateo Šafradin matirao Enisa Smajića za veliko slavlje domaćih navijača. Sedam minuta kasnije Knežević je zaprijetio, ali mreža gostiju se nije zatresla. Nakon dosta burnog otvaranja publika je mogla vidjeti nešto mirniji period igre, a vrijedi izdvojiti još jednu priliku za Kneževića, međutim na prvo poluvrijeme se otišlo pri rezultatu 1:0. Samo što je počelo drugo poluvrijeme rezervista Eldin Džaja pogađa za 2:0. Bio je to sjajan potez trenera domaćih Salima Durakovića koji je mladog Džaju “gurnuo u vatru”, a ovaj mu se odužio na najbolji mogući način.
U 64. minuti ponovo se zatresla mreža gostiju iz Lukavca, ovaj put pogodio je Selmin Petak, te se tada činilo da će tri boda sigurno ostati u Novom Travniku. Četiri minute poslije toga Salihović pogađa za 3:1, a zatim isti igrač sa još dva pogotka donosi poravnanje rezultata. I kada se činilo da će susret završiti rezultatom 3:3, domaći pogotkom Mehića u sudijskoj nadoknadi dolaze do novog pogotka i pobjede.
NK Novi Travnik: Kovač, Silajdžija, Mehić, Šafradin, Ramuši, Knežević, Rezdeušek, Petak, Crnović, Miličević, Baručija. Trener: Salim Duraković.
FK Radnički Lukavac: Smajić, Udovičić, Imamović, Salihbegović, Ad. Kasumović, Al. Kasumović, Kuduzović, Stjepanović, Kalajanović, Salihović, Aljukić. Trener: Milenko Bošnjaković.

Komentari