Nakon što je protekle dvije godine publiku počastio novim pjesmama, bosanskohercegovački kantautor Nermin Puškar, nekadašnji pjevač sarajevske grupe Knock out, ove godine spreman je, kako kaže, više nego ikada svirati u BiH.

Tako će Puško zabavljati publiku u Zenici osmog marta, a dan poslije, devetog marta, ima nastup u Lukavcu, a na pitanje da li su ova dva nastupa uvertira u češće svirke širom BiH, Puškar nam odgovara “apsolutno”.

“Radim na tome, a imam i veliku želju da sviramo ove godine malo više nego obično u BiH, ali i dijaspori, tako da valjda ta želja čini svoje. Organizatori su se probudili i evo polako, ali sigurno, ulazimo u, nadam se, bogatu koncertnu godinu. Jedva čekam nastupe u Zenici u pivnici Gatto te u Lukavcu u BBCC-u. Naravno, krećemo iz Ljubljane gdje ćemo u Jazz clubu na Ljubljanskom gradu svirati 15. februara”, kazao je Puškar, piše Klix.ba

On kaže kako je sretan što je uvijek okružen odličnim muzičarima i prijateljima pa će tako biti i ovaj put.

“Ovaj put su to za basom Nace Jordan, Urban Grabenšek za klavijaturama te Miha Petrović i Vajs Boštjan na bubnjevima. Za zvuk je odgovoran Sandi Purić”, otkrio je Puško.

Bh. kantautor je prošle godine objavio pjesmu “Tiha voda” koja je ustvari bila nastavak priče nakon uspješnog singla “Kad u ovu ljubav sumnjam”. Ranije je najavio kako su ove pjesme najava za album koji priprema s Mahirom Sarihodžićem, ali govori nam kako nije opterećen nikakvim datumima.

“Novi singl je skoro gotov i vjerujem da ćemo uspjeti relativno brzo sve završiti. Moja želja je da novi singl objavimo na proljeće pa se nadam da će tako i biti. Album je svakako logičan korak, ali nisam opterećen izlaskom ni nekim datumima. Uživamo u muzici i to nam je najbitnije”, ističe Puškar.

Radeći na novim pjesmama Puško ne krije kako su tragovi Knock outa utkani u njegovom današnjem autorskom radu. Svoj prvobitni muzički uspjeh napravio je u ovoj grupi i, kaže nam, na tom tragu je i želio nastaviti svoju solo priču.

“Uvijek me privlačio taj čvršći pop-rock, a i odrastao sam uz takve utjecaje. To je nekako moj prirodni autorski impuls i nema tu pragmatiziranja kad je suština u pitanju. Naravno, volim eksperimentirati i prihvatati nove utjecaje, pogotovo kada je riječ o aranžmanima i produkciji, a u igri su i novi umjetnici koji produciraju, zajedno sa mnom snimaju, putuju na koncerte i ostavljaju neke nove tragove. Razlika se sigurno čuje, ali kao što rekoh, suština je ista”, kaže popularni Puško. 

Nermin Puškar će 9. marta nastupati u lukavačkom BBCC-ju, a cijena ulaznice košta 15 KM.

-Legendarni Nermin Puškar napokon dolazi u Lukavac! Na dvoiposatnom koncertu moći ćemo čuti sve njegove nove i stare hitove !
Vidimo se u subotu 09.03. u 20:30 h na još jednom odličnom koncertu ispunjenom pozitivnim emocijama, poručili su iz BBCC-ja.

Izvor: Klix.ba

Komentari