Prenosimo saopštenje za medije, Nezavisnog bloka koji iznosi svoj stav povodom izglasavanja opoziva načelniku Lukavca u Općinskom vijeću. Saopštenje prenosimo u cjelosti:
Nezavisni blok smatra da stranke u Općinskom vijeću Lukavac koje su izglasale opoziv aktuelnom načelniku Općine – Edinu Deliću ovim potezom žele destabilizirati ovu lokalnu zajednicu i nametnuti temu od koje građani općine Lukavac nemaju nikakve koristi.
Stranke koje su glasale za opoziv u Općinskom vijeću pokazuju da je krajnji domet njihove politike borba za lični interes i fotelje, te Nezavisni blok kao politički projekat koji ima drugačije prioritete ne želi učestvovati u politikama podmetanja i svađa koja je dovela Lukavac i cijelu BiH u lošu situaciju. Takva politika se samo krizama i sukobima pokušava održavati na vlasti. Mi predstavljamo novu politiku, koja je za kratko vrijeme formirala 60 općinskih organizacija širom BiH, okrenutu budućnosti i rješenjima, te ćemo tako djelovati i po ovom pitanju.
Umjesto da se bave rješavanjem stvarnih problema, poput nezaposlenosti, odlaska mladih, malih i minimalnih plata, lošeg zraka i drugih stvarnih problema koji opterećuju građane, na sceni imamo po ko zna koji put interesnu borbu za zauzimanje novih fotelja. Pozivamo ih da prekinu sa borbama za nove pozicije i fotelje i da se okrenu rješavanju životnih pitanja građana.

Komentari