U sali za sastanke općine Lukavac u ponedjeljak je održana edukacija u okviru projekta  “Zajedno učinimo život boljim u BiH”  čiji cilj je smanjenje osnovnih uzroka migracija kroz ekonomsko jačanje stanovnika ruralnih lokalnih zajednica i poboljšanje uslova života kroz samozapošljavanje u ruralnom turizmu.

U pitanju je drugi krug edukacije za osobe sa područja Lukavca u
okviru modula “Biznis plan i izrada biznis ideje”, tokom kojeg je svaki učesnik dobio priliku da napravi biznis plan svog domaćinstva i na vlastitom primjeru pokazati kako da rade u narednom periodu.

-Imamo edukacije na temu biznis plan sa predavačima koji će svim učesnicima približiti kako i na koji način oni trebaju i mogu da rade. Ovo je projekat koji Unija provodi na području općina Bihać, Čapljina i Lukavac te se iskreno nadamo  da će projekat biti uspješan. Projektom je predviđeno da u svakoj od ovih općina bude po pet porodica, a nama se prijavio puno veći broj, što nam pokazuje koliko su ljudi zainteresovani, što je nama posebno drago, izjavila je Jelena Tambur, terenski koordinator u Uniji za održivi povratak.

Projekat koji će biti proveden na području općine Lukavac podržava Vlada Švicarske, a implementira Unija za održivi povratak i integracije u BiH (Uzopi u BiH).

Podsjećana radi, prethodna dva kruga edukacija obuhvatili su module „Ruralni turizam“ i „Brend bh. selo“.

Komentari