Nastavljaju se infrastrukturni radovi na području općine Lukavac, a na redu je asfaltiranje dionice puta prema naselju Tehnika.

U proteklin danima vršeni su pripremni radovi za asfaltiranje dionice puta prema naselju Tehnika, u dužini od cca 400 metara, a danas se pristupilo radovima postavljanja asfaltne površine.

Ove godine postavljena je i rasvjeta u naselju Tehnika, a sada će se produžiti asfalt od naselja Tehnika prema gradu. Jedan dio prema vulkanizerskoj radnji Gušić će ostati da se asfaltira nakon što se završe radovi u okviru Watsan projekta.

-Mnogo je dionica koje treba asfaltirati, ali korak po korak nastoji se doći do svih dijelova općine Lukavac, jer su svi građani jednako važni. Pozivam građane Lukavca i naravno naselja Tehnika da prošetaju ili da se odvezu ovom dionicom koja je jako ugodna izuzev ovog dijela, prilikom prelaska preko pruge, gdje moramo sačekati da se završe radovi koji zahtijevaju kretanje teretnih vozila, kako bi pristupili asfaltiranju i tog dijela, izjavio je načelnik Edin Delić.

Inače, vrijednost izvođenja ovih radova je oko 40.000 KM.

Komentari