Adem Mahovkić - Foto: Radio-televizija Lukavac

Izbori 2016. su završeni i dok politčke partije, stranke i subjekti čekaju zvaničnu potvrdu izbornih rezultata Centralne izborne komisije BiH, čuju se prvi utisci i ocjene izbornih rezultata.

Velika očekivanja prije Lokalnih izbora 2016. imala je Socijaldemokratska partija BiH Lukavac, ali voljom građana općine Lukavac od 34 predložena kandidata za OV, SDP je u budućem sazivu dobio pet vijećničkih mandata.

Uzimajući u obzir da je SDP Lukavac u Općinskom vijeću 2004. godine imao devet vijećnika, četiri godine kasnije sedam, a 2012. godine šest, stičemo jasan utisak da SDP u Lukavcu konstantno gubi podršku građana i izborni rezultat od pet osvojenih mandata na Izborima 2016. dokazuje strmoglav pad i sigurno se ne može smatrati uspješnim.

Socijaldemokratska partija BiH sa osvojena 3.204 glasa, odnosno 15,79 posto ukupnih glasova na području općine Lukavac, što je čini drugom strankom po broju vijećničkih mandata opravdano nije zadovoljna izbornim rezultatom i postavlja se pitanje ko će preuzeti odgovornst.

Iako je SDP osvojio pet vijećeničkih mandata i druga je stranka po broju osvojenih vijećničkih mandata u Općinskom vijeću Lukavac SDP nije zadovoljan osvojenim brojem mandata u OV” – rekao je Adem Mahovkić nosilac liste SDP-a za Općinsko vijeće Lukavac  koji je u svom obraćanju za Radio-televiziju Lukavac istakao da je Općinski odbor SDP BiH Lukavac zadovljan rezultatom koji je ostvario zajednički kandidat za načelnika općine Edin Delić kojeg su predložile tri stranke SDP, DF i SDU i koji je u konačnici izabran za načelnika općine Lukavac.

U budućem sazivu Općinskog vijeća Lukavac klub SDP će činiti Adem Mahovkić, Hajrudin Hodžić, Jakub Mahovkić, Dragan Todorović i Hasan Ibrakić.

Komentari