Lukavac, mart 2017.
Lukavac, mart 2017.

Još 2017. godine počelo se sa provođenjem aktivnosti u cilju  finansiranja, proširenja i rekonstrukcije vrelovodne mreže u Lukavcu, te su iste nastavljene i u tekućoj, 2018. godini.

Još 2017. godine počelo se sa provođenjem aktivnosti u cilju finansiranja, proširenja i rekonstrukcije  vrelovodne mreže u Lukavcu, te su iste nastavljene i u tekućoj, 2018. godini.

U tom smislu, krajem juna mjeseca ove godine, načelnik Opštine Lukavac, Edin Delić  potpisao je Odluku o pokretanju postupka javne nabavke radova za proširenje vrelovodne mreže, koja se ovoga puta odnosila na ulicu Patriotskog Fronta, te priključenje Crkve sv. Ante Padovanskog u Lukavcu, priključenje zgrade Arkada na sistem centralnog grijanja i proširenje vrelovodne mreže u ulici Patriotskog Fronta br. 21.

Kako je navedeno,”toplificiranje ovih objekata će biti izvedeno u okviru plana da tokom 2017. i 2018. godine u Lukavcu bude toplificirano oko 200 stanova”.

U cilju implementacije projekta proširenja i rekonstrukcije mreže na pomenutim lokacijama, 16.08.2018. godine potpisani su ugovori između Opšine Lukavac, koju je zastupao opštinski načelnik Edin Delić i „VODOINS“ d.o.o. Tuzla, kojeg zastupa direktor Mirsad Konkić i „MIKOM“ d.o.o. koga zastupa direktor Mevludin Arapčić.

Predmet ugovora je izvođenje radova na proširenju vrelovodne mreže u ulici Patriotskog fronta, te priključenje zgrade Arkada i crkve Sv. Ante Padovanskog.

Navodi se da “vrijednost ukupnih izvedenih radova je oko 360.000 KM, pri čemu je Opština Lukavac iz Budžeta izdvojila 200.000 KM, dok je Vlada Tuzlanskog Kantona izdvojila sredstva u iznosu od oko 160.000 KM”, uz napomenu da “rok za izvođenje radova je 60 dana od dana uvođenja izvođača u posao”.

Obzirom na posljednje aktivnosti provedene u cilju nastavka implementacije projekta proširenja vrelovodne mreže na navede lokacije u Lukavcu, Istinomjer načelniku Deliću za učinjeno u tom pravcu za sada daje ocjenu radi se na tome, uz napomenu da ćemo nastaviti pratiti implementaciju ovog projekta.

 

Komentari