Fudbaleri Radničkog u okviru 11.kola Prve fudbalske lige FBiH na Jošiku danas od 15:00 sati dočekuju NK “GOŠK” iz Gabele. Oba sastava u meč ulaze nakon poraza u proteklom kolu, Radnički je poražen na gostovanju u Gradačcu, dok su gosti iz Gabele izgubili bodove kod kuće od Bratstva. Kvalitet protivnika i požrtvovane igre koje pružaju djeca Radničkog u ovoj sezoni iz inata prema ravnodušnosti i napuštenosti od svih u Lukavcu garantuju dobar meč.

U posljednjem kolu odigranom u Gradačcu najmlađa ekipa lige je poražena od Zvijezde rezultatom 2:0, što i ne predstavlja veliko iznenađenje, utoliko više jer su ambicije crveno – bijelih  vezane za Premijer ligu. Lukavčani su, prema riječima Irfana Džindića, šefa struke Radničkog, jednog od rijetkih ljudi koji su ostali uz klub i pored svih nevolja i loše finansijske situacije, ekipa koja bez kompleksa igra u gostima kao i na svome terenu na Jošiku:

” Što se tiče same utakmice ja poručujem našim odanim navijačima, koji i pored svega što se trenutno dešava u našem Radničkom, i iako ih je mali broj na tribinama da ćemo mi i na ovoj utakmici protiv Goška, kao i na svakoj drugoj ići na pobjedu jer ova ekipa ma koliko bila mlada i sklona turbulencijama, drugačije na zna da igra. Idemo da odigramo na nivou nekih prethodnih utakmica i da se održimo na sredini tabele. Pozitivan rezultat za nas je samo pobjeda, iako je GOŠK iskusna ekipa, skup odličnih pojedinaca, nadam se i očekujem pobjedu svoje ekipe.”

Da je atmosfera u i oko organizacije Radničkog zabrinjavajuća, posebno nakon odlaska dugogodišnjeg sekretara Sadika Imamovića, svestan je i naš sagovornik:

“Ne bih da ulazim u razloge odlaska sekretara Imamovića, to je njegova odluka. Ja za sebe mogu reći da meni moj karakter ne dozvoljava  da u ovakvoj situaciji napustim ovaj klub. Ja ostajem da vratim dug koji imam prema ovome klubu, kao zahvalu za sve što mi je dao svih ovih godina. Nemamo upravu, ali se nekako snalazimo. Igrači su upravo ovih dana dobili neka primanja, moram istaknuti da se radi o plaći za mjesec avgust i da su skromna, ali ima nekakvih pomaka u organizaciji. Moj plan je da završimo ovu polusezonu sa 19 bodova, što i nije nemoguća misija jer imamo tri utakmice na svome terenu, čime bi osigurali mjesto na sredini tabele. Što se tiče finansija, moram reći da i pored toga što smo imali redovne uplate novčanih transakcija od strane Općine Lukavac, stanje je kritično. Ova liga je skupa i ta sredstva nisu dovoljna, nažalost, ali idemo da maksimalno profesionalno završimo ovu polusezonu” – poručio je za kraj Irfan Džindić, šef stručnog štaba Radničkog.

Utakmica 11. kola Prve lige FBiH FK “Radnički” – NK “GOŠK” igra se u na stadionu Jošik u subotu (15.10.2016.g) sa početkom u 15:00. Glavni sudija susreta je Semir Sarajkić ( Sarajevo). Pomoćne sudije su Velić i Konta ( oba Livno).

db

Komentari