JU Centar za kulturu Lukavac za sve ljubitelje filma pripremila je projekciju dva nova filma – Coco i velika tajna i Thor.

Za mlađe gledaoce u ponudi je film pod nazivom „Coco i velika tajna“ U pitanju je Disney-eva animirana pustolovna komedija, sinhronizirana i u 3D tehnici. Glavni lik ovog filma, Miguel sanja da postane čuveni muzičar kao njegov idol Ernesto de la Cruz.

Međutim, u toj zemlji već generacijama traje zabrana muziciranja. Miguel očajnički pokušava da dokaže svoj talenat. U fantastičnoj , šarenoj zemlji mrtvih upoznaje šarmantnog prevaranta Hectora i oni zajedno kreću na veličanstveno putovanje otkrivanja priče o istoriji Miguelove porodice.

Film se prikazuje dana 06.12.2017. godine sa početkom u 18:00 sati.

U terminu od 20:00 sati na repertoaru je američki film režisera Keneta Brane, zasnovan na Marvelovom stripu o superheroju Thoru, akciona avantura u trajanju od 115 minuta.

U središtu priče je Thor, bog groma, moćni ali arogantni ratnik s druge planete čije nepromišljene reakcije pokreću drevni rat. Za kaznu je prognan na Zemlju i prisiljen da živi sa ljudima. Ovdje uči šta to čini pravog heroja kada najopasniji negativac njegovog svijeta šalje mračne sile Asgarda da napadnu Zemlju.

Cijena ulaznice je 4  KM, a prodaja ulaznica na dan prikazivanja na biletarnici od 15 sati.

Komentari