U sali za promociju  JU Javna biblioteka Lukavac u srijedu 16.9.2020. godine sa početkom u 18 sati održati će se  promocija knjige “Otkrit ću ti tajnu” mlade lukavčanke autorice Selme Mehanović.

 

Knjiga “Otkrit ću ti tajnu” je zbirka poezije u kojoj pretežno preovladava ljubavna tematika. Također protežu se i note rodoljubive, životne i čak psihološke tematike. Zbirka je podijeljena u dva dijela. U prvom dijelu su pjesme sa nazivima, a u drugom bez, tako da je ostavljena sloboda čitaocima da puste mašti na volju i da sami daju nazive pjesmama. Pjesme su poredane hronološki onako kako su i nastajale u vremenskom periodu od četiri godine. Obiluje osjećanjima zaljubljenog ženskog srca, unutrašnjim previranjima, nemirima, borbama sa kojima se mnogi od nas suočavaju u nekom periodu svog života. Kako i sam naziv kaze knjiga otkriva tajnu jedne ljubavne priče zasnovane na platonskoj ljubavi, kaže Selma Mehanović te dodaje da emotivne duše i zaljubljena srca  u ovoj zbirci mogu pronaći mnogo stihova koji će ih osvojiti i naučiti kako je to voljeti,a ne biti voljen.

Knjiga “Otkrit ću ti tajnu” objavljena je 2016. godine preko udruge Aldo iz Slavnoskog Broda, a ranije je predstavljena u Tuzli i Srebreniku.

Predstavljači: Hajra Tufekčić-Behrić, prof. Merima Glotić-Delić, dipl. pravnik, urednica, Ilija Matić, urednik
Muzika: Tarik Sakić, Adna Bećirović
Čitači: Melisa Brkić, Melisa Osmanović, Merisa Zukanović, Fahreta Džanić
Promotor i moderator: Mihad Sakić
 

 

Komentari