Ilustracija
Ilustracija

U ponedjeljak, 18. septembra u 19,00 sati u velikoj sali Centra za kulturu Lukavac će biti upriličen koncert sevdalinke i narodne pjesme „Voljenom Lukavcu“.

Povod je Dan općine Lukavac. Izvođači pjesama iz odabranog repertoara su: Muris Salkić, Mirsad Musić, Meho Mujakić, Ferida Kavgić, Anis Djedović, Arif Ahmetašević, Nedžad Smajlović, Nuna Pirić, Džihad Polić, Mehmedalija Dale Dropić, Džavid Pamuković, Tanja Petrović, Sabina Šišić, Suad Softić, Mirsad Ahmetašević i drugi.

Izvođače će pratiti orkestar pod vodstvom Abaza Bijedića Abaska. „Nakon dužeg vremenskog perioda sviramo i pjevamo našu lijepu sevdalinku u Lukavcu. Publika može očekivati odabrani repertoar jer se trudimo da podsjetimo na pjesme koje se rijetko izvode i koje polako padaju u zaborav. Mislim da će ovo biti jedno kvalitetno veče koje će kod publike, a i nas izvođača, pobuditi neke lijepe emocije“, izjavio je Abaz Bijedić.

Organizator koncerta je JU Centar za kulturu Lukavac, a pokrovitelj Općina Lukavac. Organizacioni odbor poziva ljubitelji dobre, tradicionalne pjesme, i sve druge građane da u ponedjeljak, 18. septembra u 19,00 sati dođu na koncert simboličnog naziva „Voljenom Lukavcu“.

 Ulaz je besplatan!

 

 

 

Komentari