U organizaciji Asocijacije Mladih Devetak drugi dan Bajrama (16.06.) biće održano “Bajramsko veče” sa kulturno-umjetničkim i muzičkim programom od 19:00h na Sportskom poligonu Devetak.

Učešće u kulturno-umjetničkom programu uzet će tri KUD-a sa naše opštine i to: KUD „Sloga“ Bikodže, KUD „27. juli“ Prokosovići i KUD „Devetak“ Devetak, kao i Džemat Devetak sa ilahijom i recitacijama polaznika mektebske nastave i domaćini Asocijacija mladih Devetak.

Program počinje od 19h sa kulturno – umjetničkim dijelom, nastavlja se od 19:45h sa narodnim veseljem uz muziku uživo, a završava  vatrometom.

„Zaista smo ponosni na još jednu manifestaciju koju ogranizujemo. UO AMD-a je shvatio važnost obilježavanja državnih i vjerskih praznika, a s obzirom da posljednjih godina nije bilo Bajramskih manifestacija u našoj MZ, odlučili smo ove godine da organizujemo i uradimo skromno. Hvala svima koji nas podržavaju, našim gostima, prijateljskim organizacijama iz MZ i na kraju hvala Vijeću MZ Devetak“ kaže predsjednik AMD-a Dino Kovačević.

Asocijaciju mladih Devetak u narednom periodu očekuju razne aktivnosti, aktivno rade i svakim danom razmišljaju o novim idejama i aktivnostima.

„Za sada jako dobro radimo, surađujemo i imamo svakim danom veći broj članova. Do sada smo organizovali razne aktivnosti, ono što je aktuelno jeste da u Sali našeg Doma kulture imamo stolni tenis, bilijar, stolne igrače i pikado za sve mlade, kako bi ih sklonili sa ulice i zabavili. Bavimo se mladima, pišemo razne projekte. Imamo planirane odlaske u Sarajevo i Novi Sad, kao i određene aktivnosti na području MZ, ali o tome drugom prilikom“ završava Kovačević.

Pokrovitelj manifestacije je MZ Devetak, a Asocijacija mladih vas poziva da dođete i uveličate radost Bajrama.

Komentari