Tradicionalna manifestacija „Puračko ćaskanje“ kao i do sada okupiti će veliki broj učesnika, koji će po tradicionalnoj recepturi pripremati ćasku. Uz ugodno druženje i razvrstan kulturno – zabavni sadržaj, izletište Ljuštak poprimiti će boje i mirise nepresušne puračke tradicije.

Kao i prethodnih godina, organizator ove gastro manifestacije je KUD Puračić. Organizatori su i ove godine za učesnike pripremili materijal za pripremu ćaske. Mogućnost prijave i učešća imaju udruženja građana, turističke agencije, restorani, predstavnici medija….

Organizatori  očekuju veliki broj učesnika, koji će svojim prisustvom uveličati ovu, sada, već tradicionalnu manifestaciju.

Tokom ćaskanja će biti realizovana humanitarna akcija  prikupljanja sredstva za liječenje našeg sugrađanina Admira Muminovića – BUČIJA i to: postavljanjem kutije za dobrovoljne priloge, kafom za Bučija, aukcijom slika likovnjaka učesnika Likovne kolonije u Puračiću.

Pošto se ćaskanje održava u prirodnom ambijentu,  preporučujemo da ponesete i opremu za sjedenje-terenske stolice, stolić, suncobran i sl.- ističu organizatori.

Manifestacija će se održati 22. aprila, na izletištu Ljuštak u Puračiću, s početkom od 11 sati.

Komentari