Prijem kod načelnika povodom pravoslavnog Božića

Danas je u kabinetu načelnika općine Lukavac upriličen prijem povodom pravoslavnog Božića na koji su se odazvali Jelenko Lazić iz puračke parohije i predstavnici ozrenskih mjesnih zajednica općine Lukavac.

Gosti su tokom prijema iskazali veliko zadovoljstvo zbog poziva i prijema kod načelnika koji je za većinu njih nešto novo te su istakli značaj Božića za vjernike pravoslavne vjeroispovjesti.

“Mi smo jako zadovoljni i srećni što je načelnik organizovao ovakav prijem i mi se mnogo zahvaljujemo jer je ovo jedan od naših najradosnijih praznika, dakle dočekujemo Kristovo rođenje. Inače, mi Božić proslavljamo od Badnjeg dana do Sv. Stefana  i te dane slavimo svi zajedno i želimo da nam se svi ljudi dobre volje pridruže, a načelniku se posobno zahvaljujemo na ovako lijepom prijemu”, kazao je Rajko Ćosić – predsjednik MZ Krtova I.

“Do sada nismo imali ovakvu priliku i ovo je za mene i nadam se za mještane naše MZ nešto veliko. Ovo je odličan potez načelnika i mi na ovom prijemu čestitamo i pozivamo da se ovo nastavi u budućnosti. Za nas je Božić veliki praznik i od načelnika je ovo zaista fino i trebe sve praznike gledati isto i da se svi osjećaju kao što se mi osjećamo danas” rekao je predsjednik MZ Krtova II – Slavko Gavrić

“Danas je ovo jedinstvena prilika jer ranije nismo imali ovakve prijeme, prethodni načelnik to nije praktikovao. Mi smo prezadovoljni i ja se mnogo zahvaljujem na prijemu i čestitam Novu godinu svim građanima Općine i načelniku”, kazala je predsavnica MZ Milino Selo Vera Vidaković .

Svi smo zahvalni što je načelnik upriličio ovakav prijem. Ja sam predsjednik ove mjesne zajednice 10 godina i na moju il’ žalost il’ sreću ovo je tek drugi načelnik. Protekli načelnik je surađivao sa nama, ali nije organizovao ovakav prijem, ali slao nam je čestitke. Ovo je za nas nešto novo i mnogo nam znači”, rekao je Dragan Đukanović – predsjednik MZ Stupari.

“Pred nama je veliki pravoslavni praznik, Božić i pravoslavna Nova godina i ovo nam je praktično bila idealna prilika da se okupimo i sretnemo jer uvaženi gosti imaju svoje obaveze u vezi sa Božićnim pripremama. Koristim priliku da se zahvalim na odazivu i na božićnoj atsmoferi koju su zajedno sa nama kreirali na našoj općini i također koristim priliku da čestitam nastupajući Božić svim pravoslavnim vjernicima, a posebno pravoslavnim vjernicima građanima općine Lukavac” – rekao je Edin Delić, načelnik općine Lukavac i dodao da je ovim prijemom naznačeno da općina želi atsmoferu Božića i da želi jasno odaslati poruku da građani, Srbi, pravoslavci trebaju ovu općinu doživljavati kao svoju.

Tokom prijema predstavnici mjesnih zajednica razgovarali su sa načelnikom o   infrastrukturnim i drugim problemim sa kojima se susreću ova lukavačka naselja i mogućim rješenjima.

Komentari