Božićni prijem kod načelnika
Božićni prijem kod načelnika

U kabinetu općinskog načelnika Edina Delića, danas je organizovan Božićni prijem za predstavnike vjerskog, kulturnog, privrednog, sportskog i političkog života ove općine.

Načelnik je ovom prilikom gostima uputio iskrene čestitke za Božić i nastupajuću Novu godinu, te izrazio želju da međusobna komunikacija i saradnja potraju tokom cijele godine.

-Želimo poslati poruku našim sugrađanima da ih smatramo naizostavnim dijelom onoga što je danas naša općina i što njeni građani predstavljaju. Želimo početi neko novo vrijeme u kome ćemo kvalitetnije rješavati pitanja koja se tiču standarda i uslova života hrvatske populacije. Prisutni su istakli da su uvijek imali dobru saradnju sa općinom, a za nas je to izazov da zadržimo ono što je dobro i da , što je više moguće, to i unaprijedimo. Želja nam je da bude što manje razloga da mladi pripadnici hrvatske populacije odlaze sa ovih prostora i da sačuvamo ono što smo vijekovima imali i što je, čini mi se, dobrim dijelom sada ugroženo. U situaciji smo da pojedini dijelovi ili čitava naselja postepeno gube stanovništvo i to je nešto na čemu i dalje moramo zajednički raditi, poručio je načelnik Delić.

Velečasni Andrija Župarić izrazio je svoju zahvalnost i nadu da će ovakvih prijema u budućnosti biti i više. Također je iskoristio i priliku da vjernicima katoličke vjeroispovijesti poželi čestit Božić, te sretnu i uspješnu Novu godinu svim Lukavčanima.

-Ovaj Božićni prijem je znak podrške nama Hrvatima katolicima koji živimo na području općine Lukavac, koji osjećamo da je ovo dio našeg grada, te da smo i mi dio ove zajednice. Božić je obiteljski blagdan i biti tu sa civilnim vlastima koji predstavljaju naše građane, isto je jedan dio veće obitelji. Smatram da je ovo jedan lijep susret, a u svoje osbno ime želim sretnu i blagoslovljenu Novu godinu svim građanima Lukavca, kazao je velečasni Andrija Župarić.

Prijem je protekao u ugodnoj atmosferi, uz lijepo druženje i razgovor.

Komentari