Općinski načelnik Edin Delić jučer je posjetio podozrensku MZ Krtovu I prilikom čega se sastao sa članovima Vijeća ove povratničke MZ predvođenih predsjednikom Rajkom Ćosićem.

Tokom razgovora su identificirani problemi sa kojima se građani ove lukavačke mjesne zajednice susreću, te prioriteti kojima treba pristupiti kako bi se stvorili uslovi za lakši život ljudi na ovim prostorima.

Načelnik je pokazao interes za mlade ljude te njihovu afirmaciju,  obrazovanje koje su stekli te mogućnost zapošljavanja, obzirom da su to elementi koji određuju njihov ekonomski i socijalni položaj i opstanak.

Sastanku u MZ Krtova I, prisustvovali su i paroh pravoslavne parohije u Puračiću Jelenko Lazić, savjetnik općinskog načelnika Jozo Tunjić, te Adi Dautović, iz Službe za opću upravu, privredu i društvene djelatnosti, u čijoj nadležnosti je i rad i saradnja sa MZ-a.

Predstavnici Vijeća MZ-e su imali priliku općinskom načelniku i saradnicima, iznijeti sve probleme sa sa kojima se susreću, naročito po pitanju vodosnabdijevanja, te putne infrastrukture u cilju njihovog rješavanja.

Lukavac.ba

Komentari