Bokavići, august 2016. Foto: Lukavacki.ba
Bokavići, august 2016. Foto: Lukavacki.ba

Jučer je općinski načelnik Edin Delić sa saradnicima,  boravio u MZ Bokavići, kojom prilikom je  održao sastanak sa predstavnicima Vijeća ove lukavačke MZ.

Članovi Vijeća upoznali su načelnika sa problematikom sa kojom se susreću građani, te sa projektima realiziranim na području Bokavića kao i zahtjevima koje su u prethodnom periodu upućivali nadležnim službama, na koje nisu dobili odgovore.

Izražena je potreba da u svakom sljedećem projektu koji se bude realizirao na području MZ, budu upoznati i građani Bokavića, te da se u dogovoru sa općinskom upravom određuju prioriteti. Načelnik Delić je istakao neophodnost sistemskog rješavanja problema i kada je u pitanju odnos općinskog organa uprave i MZ-a, kojih je na području Općine Lukavac veliki broj, tačnije 33.

Također je predložio ideju da se sami građani angažuju prilikom  određenih rekonstruktivnih projekata na području MZ, ali da građevinski materijal za te radove obezbijedi Općina Lukavac.

Na kraju razgovora, načelnik Delić je obišao i gornji sprat Doma kulture u Bokavićima, koji je devastiran.  Izgrađen osamdesetih, prije rata je to bilo stjecište kulturnih zbivanja, u kojem je postojala i kino dvorana.

Komentari