Načelnik općine Lukavac, Dževad Mujkić, primio je jučer u svom kabinetu generalnog direktora Fabrike Cementa Lukavac (FCL), Izeta Imamovića kojem je uručio zahvalnice za izuzetan doprinos razvoju privrede ali i lokalne zajednice. Prema riječima Mujkića, ovo je mali znak pažnje za sve ono što je ova fabrika proteklih godina učinila za općinu kao i njene građane.

„Ovo je jedan vid naše zahvanosti za sve ono što što su oni uradili proteklih 15 godina, a radi se o investiciji od oko 200 miliona KM. Činjenica je da ova firma niti jednog jedinog dana nije kasnila da izmiri obaveze prema lokalnoj zajednici, te da smo dosta zajedničkih projekata realizovali, mimo onoga što je njihova zakonska obaveza. Ova firma pomaže lokalnoj zajednici, a uradila je i dosta toga po pitanju ekologije i ovaj simboličan gest uručivanja zahvalnica je najmanje što smo mi mogli uraditi za njih.“-kazao je Dževad Mujkić, načelnik općine Lukavac.

Dodjela zahvalnica

Izet Imamović, generalni direktor Fabrike cementa Lukavac (FCL) primio je zahvalnicu i u ime predsjednika Uprave Asamer.

Baustoffe grupacije , Klausa Födingera,a  koji zbog svojih obaveza nije mogao prisustvovati ovom svečanom činu.

„S obzirom da je fabrika sastavni dio grada napravili smo određene napore u samom početku, te izdvojili jako puno novca u oblasti ekologije, ugradivši više od 50 filtera na presipnim mjestima kao i glavni filter koji je čak i 10 puta bolji od propisanih standarda u Evropi“.-isakao je Imamović, te dodao kako su sve ove godine imali dobru saradnju i podršku općinskih organa kada su u pitanju projekti od interesa za građane Lukavca.

 

Komentari