Načelnik opštine Lukavac, Edin Delić danas je organizovao prijem za žensku juniorsku rukometnu reprezentaciju BiH, koja će se, upravo u ovom gradu, do nedjelje, 27. maja pripremati za najvažniji turnir godine – “IHF/EHF Women’s Trophy 2018”.

Svih 18 juniorskih reprezentativki BiH, zajedno sa stručnim štabom, okupilo se danas u Lukavcu kako bi započeli sa drugim dijelom priprema za “IHF/EHF Women’s Trophy 2018”, koji će se u Tuzli održati od 29. maja do 3. juna tekuće godine.

Načelnik Delić je istakao kako je za BiH izuzetno važno da ponovo imamo žensku reprezentaciju, ali i da su pripreme naše nacionalne vrste u Lukavcu, za ovu opštinu događaj od velikog značaja.

“Mi u Lukavcu imamo mnogo sportskih timova koji se uspješno takmiče, ali nemamo žensku rukometnu ekipu, pa će ovo možda biti motivacija za naše djevojke i trenere da se osnuje i ženski klub na području naše opštine. Ovo je praznik za nas jer ćemo ugostiti našu reprezentaciju, vidjeti djevojke da se kreću našim ulicama i da se pripremaju na našim sportskim terenima. Ovo je šansa koju nismo htjeli propustiti. Mi koristimo svaki način da promovišemo ovaj vid sporta, ali i našu opštinu kao nekoga ko rado dočekuje ovakve goste”, izjavio je Edin Delić, načelnik opštine Lukavac.

Selektorica reprezentacije BiH, Kornelija Rajković Leko i generalna sekretarka Rukometnog saveza BiH, Lejla Hairlahović zahvalili su se načelniku Lukavca na velikoj podršci tokom priprema.

Opština Lukavac je reprezentaciji BiH i stručnom štabu obezbijedila sve uslove za odličan rad, pa je sada na djevojkama da na turniru koji u Tuzli počinje 29. maja daju svoj maksimum te obraduju naše navijače.

 

Komentari