Načelnik Općine Lukavac organizovao je zajednički iftar na kojem su prisustvovali predstavnici javnog, kulturnog, vjerskog i privrednog života naše općine.

-U okviru ovog što polako postoje tradicija na našim prostorima, da se u toku mjeseca ramazana u različitim povodima organizuju iftari odlučio sam da Općina nastavi tradiciju koju je imala ranije i da se okupimo u određenom manjem krugu. Nismo uspjeli pozvati sve osobe, ali sa nama je dobar dio značajih ljudi i mi ćemo se zajednički družiti uz iftar i večeru koja će ojačati ključne stvari iz naše tradecije, a to je tolerancija i poštivanje razlličitosti, kazao je načelnik Općine Lukavac Edin Delić.

Delić je najavio da će nastaviti organizovanje prijema u povodu vjerskih praznika kao što je to bio slučaj od početka trajanja njegovog mandata te će u općinskom kabinetu biti upriličen prijem u povodu Ramazanskog bajrama.

Iftar za 25. dan ramazana organizovan je u utorak u Restoranu Azzuro u Lukavcu, a pozivu su odazvali direktori  općinskih javnih ustanova i institucija, općinski vijećnici, predstavnici političkih stranaka i udruženja, vjerski predstavnici i druge osobe iz javnog života Općine Lukavac.

Komentari