Općina Lukavac
Općina Lukavac

Nakon što je u javnost dospjela informacija da je Edin Delić, načelnik općine Lukavac pozitivan na koronavirus, OO SDBiH Lukavac oglasila se saopćnjem za javnost koje bez izmjene prenosimo u nastavku:

 

Poštovane građanke i građani općine Lukavac, članice i članovi Socijaldemokrata BiH i simpatizeri, obavještavamo Vas da je načelnik Edin Delić (SDBiH) pozitivan na COVID-19.
Demantujemo objave pojedinih lokalnih portala da je Delić osjećao bilo kakve simptome, jer je preventivno testiran kao kontakt bliskog saradnika koji je pozitivan na COVID-19.
Načelnik Delić je preventivno testiran nekoliko puta od početka pandemije COVID-19 zbog velikog broja kontakata sa građanima i do sad svaki put nalaz je bio negativan.
Načelnik Edin Delić se osjeća dobro, bez ikakvih simptoma i zdravstvenih tegoba. Molimo građane, članove SDBiH i javnost da omogućimo načelniku Deliću da u miru sa svojom porodicom uspješno i brzo se oporavi od COVID-19.
U slučaju bilo kakvih promjena u zdravstvenom stanju načelnika Delića pravovremeno ćemo informisati građane i javnost. Sa političkim neistomišljenicima koji koriste zdravstveno stanje načelnika ili bilo kojeg građanina Lukavca da bi ubrali poneki politički poen obračunat ćemo se demokratskim putem na izborima.
Općinska organizacija SDBiH Lukavac nastavlja po planu i programu provoditi svoje aktivnosti uz poštovanje svih naredbi i preporuka nadležnih organa.
Načelniku Deliću želimo brz oporavak, imamo još puno posla koji je neophodno završiti kako bi građanima Lukavca omogućili uslove za život kakve zaslužuju.
Mi ne odustajemo, idemo dalje da završimo započeto !
Služba za odnose s javnošćuOO SDBiH Lukavac

Komentari