Mjesna zajednica Lukavac Mjesto proteklog vikenda realizovala je projekat renoviranja pješačkog mosta preko rijeke Lukavčić.

Naime, most je bio u ruševnom stanju duže vremena te se na inicijativu Vijeća MZ Lukavac Mjesto pristupilo rekonstrukciji mosta.

Na 5. sjednici vijeća MZ Lukavac Mjesto usvojena je Odluka da se krene sa sanacijom pješakog mosta, a sama realizacija projekta započela je u subotu, 27. maja 2017. godine.

-Na vijeću 5. sjednice MZ Lukavac Mjesto putem dnevnog reda dobili smo problematiku pješakog mosta čija su oštećenja premašila 80 posto. Odmah se pristupilo u akciju rješavanja ovog problema te smo uputili građevinsku komisiju na uviđaj nakon čega smo pokrenuli akciju rekonstrukcije mosta, kazao je predsjednik MZ Lukavac Mjesto, Delić Enver i dodao da je veliki doprinos rješavanju ovog problema dao mještanin Šaretović Nermin te Kurtić Nedim koji nije žitelj MZ Lukavac Mjesto, ali je svojom donacijom uveliko pomogao realizaciju projekta.

Enver Delić, predsjednik MZ Lukavac Mjesto
Enver Delić, predsjednik MZ Lukavac Mjesto

Sanaciju pješačkog mosta u MZ Lukavac Mjesto uveliko je pomogao Rudnik Šikulje koji je donirao šine, a uz pomoć mještana i Vijeća mjesne zajednice projekat je uspješno realizovan.

 

Komentari