Tokom novogodišnjeg slavlja u MUP-u TK evidentirana su dva slučaja narušavanja javnog reda i mira i 12 krivičnih djela.Od 12 krivičnih djela evidentiranih u MUP-u TK, najviše je bilo krađa i oštećenja tuđe stvari.

Jedan slučaj nasilja u porodici zabilježen je u Tuzli. Na području Tuzlanskog kantona dogodilo se 13 saobraćajnih nesreća bez težih povreda, sa materijalnom štetom. Jedino su u saobraćajnoj nesreći u Kalesiji tri osobe lakše povrijeđene. Služba hitne pomoći Doma zdravlja u Tuzli u protekla 24 sata imala je 169 intervencija.

„Do ponoći su se javljali naši hronični pacijenti sa hipertenzijom, opstrukcijama pluća, gastričnih tegoba, proljeva, povraćanja, djeca sa temperaturom i osobe sa temperaturom zbog virusnih infekcija. Poslije ponoći bilo je više od 30 pacijenata koji su se javljali uglavnom zbog povreda nastalih u tučama i zbog opijenih stanja. Uglavnom su to mlađi pacijenti koji su zbog opijenog stanja ovdje zbrinuti i vraženi kući. Niko nije poslan na bolničko liječenje“, rekla je Selma Mehačević, specijalist urgentne medicine.Neke su porodice Novu godinu dočekale sa prinovama. Evo koliko je beba rođeno od dvadeset sati do osam ujutru na Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla.

„U protekla 24 sata rođeno je šest beba; od toga četiri dječaka i dvije djevojčice”, rekao je dr. Edin Jašarević, ljekar u porodilištu.Prva beba u 2018. godini, rođena je dva sata poslije ponoći.„Definitivno nisam mogla poželjeti ljepši poklon. Ovo je moja prva beba, moj sin, plus što je prva beba u novoj godini, to mi je još više drago“, rekla je sretna majka Emira Nukić iz Živinica.

Tuzlanski vatrogasci su tokom novogodišnje noći imali dvije tehničke intervencije.

Komentari