Povodom obilježavanja Međunarodnog dana borbe protiv korupcije 9. decembra, MUP TK-a je danas, u saradnji sa ICITAP-om u BiH (Međunarodni program pomoći u kriminalističkoj obuci Ministarstva pravde SAD-a), INL-om (Kancelarijom/Uredom za međunarodnu borbu protiv narkotika i provedbu zakona Vlade SAD-a) i Američkom ambasadom u BiH realizovao kampanju „Stop korupciji“, u kojoj su učešće uzeli i predstavnici Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona, te učenici JU Srednja saobraćajna škola Tuzla.

Ovom prilikom, učenici su zajedno sa policijskim službenicima MUP-a TK-a zaduženim za rad policije u zajednici, dijelili građanima promotivni materijal i upitnik sa pitanjima na temu korupcije, u prostorijama Bingo City Centra u Tuzli, u vremenskom periodu od 10,30 do 14,00 sati. Istovremeno, tokom trajanja navedene kampanje u BCC-u u Tuzli realizovana je i dodatna aktivnost pod nazivom „Dan otvorenih vrata“ u prostorijama MUP-a TK-a u Tuzli, s ciljem posjete građana ovom Ministrastvu i ostvarivanja kontakta sa policijskim službenicima koji rade na problematici privrednog kriminaliteta i korupcije i mogu građanima dati adekvatne informacije o krivičnim djelima korupcije.

Podsjećamo da je u sklopu kampanje “Stop korupciji” dana, 27.11.2017.godine na internet stranici MUP-a TK-a postavljen upitnik sa deset pitanja vezanih za korupciju, koji građani mogu ispuniti, te izvršiti elektronsko glasanje.

Komentari