JU Dom zdravlja Lukavac Foto: www.dzlukavac.com
JU Dom zdravlja Lukavac - Foto: www.dzlukavac.com

Postupajući po Naredbama Općinskog suda u Lukavcu dana 31.05.2018.g., policijski službenici Uprave policije MUP TK-a ( Sektora kriminalističke policije) su izvršili pretres na nekoliko lokacija na području Općine Lukavac, pretres  službenih prostorija  JZU “Dom Zdravlja” Lukavac i pretres osoba, navodi se iz MUP TK-a.

Tom prilikom su pronađeni različiti predmeti važni za krivični postupak, mobilni telefonski uređaji, Ugovori o radu, ljekarski nalazi i dr. Takođe su izvršili saslušanje niza svjedoka na okolnosti koje su im poznate u vezi predmetnog slučaja te ispitivanje osumnjičenih T.A. i M.J., zbog postojanja osnova sumnje da je T.A. iz Lukavca počinio krivično djelo – Primanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu uticajem iz člana 382, stav 2 KZ FBiH, a M.J., krivično djelo  – Zloupotreba položaja ili ovlaštenja iz člana 383. stav 1. u vezi sa članom 28. KZ FBiH.

MUP TK –a  će nastaviti dalje aktivnosti na prikupljanju predmeta i tragova važnih za krivični postupak a po okončanju istrage Kantonalnom tužilaštvu TK će se dostaviti odgovarajući Izvještaj sa dokazima.

Komentari