01.02.2020., Sibenik - Medicinska maska za lice. Photo: Dusko Jaramaz/PIXSELL

“Naredbe su obavezujuće i još jednom apelujemo na sve građane da se ponašaju odgovorno, kako bi adekvatno zaštitili i sebe i druge”, poručili su iz MUP TK.

 

U cilju zajedničke borbe protiv širenja infekcije izazvane koronavirusom, a shodno naredbama Kantonalnog štaba civilne zaštite kojim se, svim građanima, naređuje upotreba zaštitne maske prilikom kretanja po javnim prostorima i zabrana ulaska u prodajne objekte bez zaštitne maske, obavještavamo građane, da su naredbe obavezujuće i da će policijski službenici vršiti kontrolu poštivanja istih.

Shodno navedenom, građani koji imaju neodložnu potrebu za dolaskom u prostorije Uprave policije MUP-a TK, trebaju prilikom ulaska i boravka u službenim prostorijama nositi zaštitnu masku i izvršiti dezinfekciju ruku i obuće u skladu sa uputama koje se nalaze na ulazu u objekat.

Podsjećamo na ranije izdate upute da stranke dolaze samo u slučaju neodložnih obaveza i zahtjeva, te da ni u kojem slučaju ne dolaze ako imaju respiratorne tegobe, hronične bolesti i uopšte teško zdravstveno stanje, da komunikaciju obavljaju putem telefona i elektronskim putema, da sve podneske šalju putem pošte, te da izbjegavaju neposredni ulazak u prostorije organa, ukoliko nije obavezno lično prisustvo stranke. Napominjemo da su naredbe obavezujuće i još jednom apelujemo na sve građane da se ponašaju odgovorno, kako bi adekvatno zaštitili i sebe i druge.

Komentari