Na poziv rukovodstva mjesne zajednice i sveštenika SPC Jelenka Lazića u Krtovi je jučer održano tradicionalno druženje povodom Božićnih praznika i pravoslavne Nove godine, na kom su domaćini ugostili delegacije opština Petrovo i Lukavac kao i efendiju iz Puračića Mervana Mrahorovića.

U opuštenoj atmosferi, druženju i razgovoru, prisutni su razmijenili praznične čestitke i jedni drugima poželjeli puno zdravlja, sreće, uspijeha, mira, razumijevanja i sloge.

„Ovo je naš tradicionalni božićni prijem na kome želimo podijeliti prazničnu radost sa našim gostima, rukovodstvom naših opština Petrovo i Lukavac i vjerskim vođama. U ime svih nas u MZ Krtova od srca zahvaljujem svima koji su se odazvali našem pozivu i želim da se ovako družimo još puno godina“, rekao je predsjednik MZ Krtova Rajko Ćosić.

Delegaciju opštine Lukavac predvodio je načelnik Edin Delić a na čelu delegacije opštine Petrovo bio je predsjednik Skupštine opštine Brano Marjanović.

Krtova je podozrensko selo koje je „podijeljeno“ Dejtonskom linijom razgraničenja entiteta, tako da jedan dio pripada Republici Srpskoj odnosno opštini Petrovo a drugi Federaciji BiH odnosno opštini Lukavac. Mještani ovog srpskog sela i jednu i drugu opštinu nazivaju „svojom“ i imaju dobru saradnju sa oba opštinska rukovodstva, što pokazuju brojni infrastrukturni projekti kao i kulturne manifestacije, koje su finansijski ili na drugi način podržale obje lokalne samouprave.

Izvor: Glas Regije

Komentari