Nekoliko stotina bajkera iz cijele Bosne i Hercegovine, Srbije, Hrvatske i Slovenije, okupilo se na proslavi 20 – te godišnjice rada i postojanja Moto klub Ace of Spades iz Tuzle čiji je osnivač nedavno preminuli Dragan Vicković – Vicko. U više nego prelijepom ambijentu planinskog doma Svatovac u Poljicu, nadomak Lukavca, ljubitelji motora, rock and rolla i svakako dobrog druženja tokom rođendanske zabave mogli su uživati u zvucima rock grupa „Vrane“ i „No Rules“.

Bila je to prilika da se obnove prijateljstva nakon zimske pauze i nastavi druženje članova moto klubova, ali i da se svi oni prisjete onih koji više nisu među živima.  Istovremeno, ovim druženjem članovi Moto kluba „Ace of Spades“ iz Tuzle, otovrili su sezonu moto susreta u Bosni i Hercegovini.

„Mogu reći da smo strašno ponosni što proslavljamo 20.rođendan kluba što nije mala stvar. Što se tiče sadržaja, to je kao i svake godine. Prvenstveno nam je cilj staro dobro druženje licem u lice, normalno neko dobro pivo i rock and roll. I ova prilika je, iskoristit ćemo je da se podsjetimo na te neke prošle vožnje i druženja, a naravno i na našu braću koja više nisu sa nama u klubu,“ kazao je Edin Bojić, predsjednik Moto kluba „Ace of Spades“ Tuzla.

Brojni gosti i prijatelji iz cijele države i inostranstva odazvali su se pozivu proslave godišnjice ovog sigurno jednog od najstarijih moto klubova u Bosni i Hercegovini kojem je pored druženja i okupljanja najprefinjenijih ljubitelja motora u fokusu i humanitarni rad.

„Moram ga spomenuti jer on je neizbježan dio i ove priče i svega onoga što danas jeste Ace od Spades, a mi smo svi tu zahvaljujući našem bratu, gromadi od čovjeka Draganu Vickoviću – Vicku, pokoj mu duši,“ kazao je Zaim Buljubašić, član Moto kluba Ace of Spades Tuzla.

Na stotine uspješno realiazovanih humanitarnih akcija je iza ovih ljubitelja motora okupljenih u klubu Ace of Spades. Kako kažu motiv svaku narednu humanitarnu akciju vide u osmjehu, radosti i sreći onih kojima su pomogli.

„Bitan je onaj osjećaj tu! On je bezvremeni, nešto posebno što ne može, jer mi to ne radimo da bi smo bili viđeni, da bi opet iz nekiih pogrešnih razloga, nego upravo zbog svoje satisfakcije, da bi nekome pričinili zadovoljstvo , izmamlili osmjeh i to nam je u biti cilj,“ kazao je Buljubašić.

„Ace of Spades“ iz Tuzle,  osnovan je 1997. godine i  na poseban način njeguje tradiciju okupljanja članova moto klubova iz cijele BiH i klubova sa prostora ex Jugoslavije. Druženje članova moto klubova počelo je tradicionalnim defileom kroz Lukavac, nakon čega su nastavili druženje do duboko u noć, uz ritmove nezaobilaznog rock and rolla.

RTV Slon

Komentari