Za svoj uloženi trud i rad, za izdvojeno vrijeme, za mukotrpne pripreme, za proliveni znoj, stajanje na pobjedničkom postolju i primanje zaslužene nagrade (medalje) je neopisiv doživljaj, kako za samu djecu, tako i za njihove članove porodice, rodbine, prijatelje….
Nažalost, tu privilegiju nema veliki broj dječaka i djevojčica iz mnogo razloga a jedan od glavnih je finansijske prirode, odnosno troškovi koje proizilaze iz aktivnog bavljenja sportom,
Stim u vezi KK “Sensei” odlučio je da omogući svim zainteresiranim djevojčicama i dječacima da se uključe u rad kluba bez ikakvih obaveza prema klubu. Svi oni koji se uključe u ovaj projekat imaće priliku da se druže i treniraju sa aktivnim članovima kluba, da prisustvuju svim aktivnostima kluba, a nakon što savladaju projektne aktivosti biće im omogućen nastup na zvaničnom karate takmičenju. Ovaj projekat je prepoznat i podržan od strane općine Lukavac.
Projekat će trajati do kraja 2018.godine, nakon čega će se svim zainteresovanim omogućiti daljnji nastavak i aktivno bavljenje karate sportom, treniranjem, takmičenjem i polaganjem za karate zvanja.
U ovaj projekat su dobrodošla i djeca koja su ranije trenirala ali iz nekih razloga prestala sa aktivnim treniranjem i nisu imali priliku biti sudionici nekog takmičenja.
Svim učesnicima ovog projekta biće upriličeni skromni pokloni a najuspješniji kandidati biće nagrađeni karate opremom.
Više informacija o ovom projektu na FB stranici Karate kluba “Sensei” Turija – Lukavac

Komentari