Paralelno sa gradnjom „Sajle“ odvijaju se pripreme za rekonstrukciju cestovnog mosta u Modracu.

Povećana frekvencija saobraćaja problem neadekvatnosti mosta na rijeci Spreči kod Filter stanice Modrac na putu R-471 svakim danom sve više usložnjava. Cestovni most nije dovoljno širok kako bi se saobraćanje njime odvijalo bez zastoja i problema. Direkcija cesta TK, u saradnji sa Općinom Lukavac, ovaj će višedecenijski problem uskoro riješiti i most proširiti. Predviđena je sanacija konzolnih nosača čeličnim lamelama, uz gradnju dvije pješačke staze od bruto širine 2×80 cm. Za te namjene planirana su sredstva u iznosu od oko 300 000 KM.

-Uspjeli smo uvesti u završnu fazu vrlo ozbiljne aktivnosti i zadovoljstvo mi je u što smo u saradnji sa Direkcijom cesta TK došli do faze izdavanja građevinske dozvole, koju izdajemo ovih dana, za rekonstrukciju cestovnog mosta na Spreči. Na tom mjestu imamo suženje, gdje praktično nije moguće križanje putničkog i teretnog vozila ili autobusa. Most će biti proširen metalnom konstrukcijom, gdje očekujemo da dobijemo zadovoljavajuću širinu kolovozne trake, izjavio je načelnik Općine Lukavac dr. Edin Delić za Lukavački.ba.

Načelnik je pohvalio i napredak u radovima na izgradnji pješačkog mosta „Sajla“ , koji se odvijaju planiranom dinamikom. Za ponovnu izgradnju Sajle će biti investirano 187 083 KM, a sredstva su obezbijeđena u sklopu implementacije projekta Hitnog oporavka od poplava u BiH. Grupa mještana Bokavića na tom mjestu uređuje i novo izletište, koje će biti završeno do kraja mjeseca avgusta.

Komentari