Lukavački futsaleri ekipa MNK Lukavca jučer je upisala premijerni nastup u futsal društvu. U oviru 1.kola Prve Futsal lige FBIH, malonogometaši Lukavca gostovali su u Brčkom i ubilježili visoku pobjedu rezultatom 3:8 protiv ekipe GFC Brčko.

Nije se dalo naslutiti na početku utakmice da će izabranici Edina Muratovića doći tek tako lako do pobjede u Brčkom. Naime, domaća ekipa GFC Brčkog povela je već u 5 minuti susreta, a strijelac je bio Šišić.

Vodstvo domaćih nije dugo trajalo, već u 9 minuti susreta Isić pogađa za 1:1, te vraća stvari na početak. Nedugo nakon toga, tačnije u 12 minuti susreta Isić svojim drugim golom donosi prednost lukavčanima od 1:2.

U tim trenucima postojala je samo jedna ekipa na terenu, a to su bili futsaleri iz Lukavca. Već u 14. min novi pogodak za lukavčane, ovoga puta strijelac za 1:3 bio je Bektić.

Do kraja poluvremena vidjeli smo još dva pogodka, oba djelo naših igrača. U 16 minuri susreta 1:4 , strijelac je bio Alić. U istoj minuti i Hodžić pogađa za 1:5 te s tim rezultatom se i otišlo na odmor.

U nastavku meča ekipa iz Lukavca znalački čuva prednost, a do novog gola i ogromnih 1:6 dolaze u 27 minutisusreta. Strijelac je bio ponovo Hodžić.

Domaćini u 35 minuti preko Ribića smanjuju na 2:6, dok Vuković već u narednoj minuti sjajnim golom donosi prednost gostima od 2:7.

U 37 minuti na semaforu je pisalo 2:8, a ponovo je strijelac bio   možda i ponajbolji pojedinac meča Vuković. Konačan rezultat od 3:8, postavlja domaći igrač Lević u posljednjoj minuti jučerašnje utakmice.

Za MNK Lukavac nastupili su: Smajić, Alić, Vuković, Bektić, Hasanović, Mujić, Salkić, Kasumović, Hodžić, Isić, Žabić i Salkanović.

Šef stručnog štaba: Edin Muratović

Fantastična predstava futsalera iz Lukavca vjerujemo neće proći nezapaženo u našem gradu, a priliku da ih podržimo imat ćemo već naredni vikend.

U nedjelju 04.11.2018 god. (nedjelja) u okviru 2. kola 1. Futsal lige FBiH, u Lukavac dolazi ekipa MNK Banovići.

Utakmica se igra od 19:00 sati, a ulaz je 2 KM.

Komentari