Mlade odbojkašice ŽOK Smeč pobijedile su na Regionalnom federalnom takmičenje za pionirke, uzrasta 2004. godište i mlađe. Na završnom turniru je nastupilo 5 klubova: OK Stars Živinice, ŽOK Bosna Kalesija, ŽOK Orašje, ŽOK Gračanica i ŽOK Smeč.

“Igralo se na dva dobijena seta, mi smo ostvarili sve pobjede sa samo jednim izgubljenim setom od ekipe Orašja koji su prošlogodišnji prvaci Federacije“, ponosna je trenerica Jaca Valjevac.

Za ekipu Smeča su nastupale: Belma Salihović (kapiten), Maida Imširović, Amina Buljubašić, Amra Bećirović, Nejra Muratović ,Amra Vehabović, Belma Mahmutović, Martina Crvenković, Nermina Kovačević, Merjema Kišić, Amna Mehić, Sara Selimović, Ajla Salihovic i Kanita Husović.

Na klupi su sjedile isključio djevojčice iz škole odbojke, koje su također dobile priliku da odigraju svoju prvu takmičarsku utakmicu među kojima se posebno istakla Merjema Kišić (11 godina) koja je odigrala treću utakmicu čitavu zbog povrede jedne od starijih igračica.
Ostvarivši prvo mjesto u ovoj grupi plasirali smo se na završnicu i stekli pravo da se borimo za prvaka BiH“, rekla je na kraju razgovora za Kameleon trenerica Valjevac.

Komentari