Amina Šehić, mlada umjetnica iz Tuzle sinoć je u Centru za kulturu Lukavac upriličila svoju drugu samostalnu izložba radova. Izložbu pod nazivom “Magija života” svečano je otvorio zamjenik načelnika Općine Lukavac, a sam događaj održan je u povodu Svjetskog dana djece oboljele od raka.

 

Iako ima samo 12 godina slikarstvom se bavi dvije godine, a veliki je humanitarac. Udruženju “Srce za djecu” donirala je sredstava od prodaje svojih slika.

– Moja prva izložba je održana u Ateljeu “Ismet Mujezinović” u junu prošle godine, a naziv joj je bio “Bolje ljubavi”. Potom sam razmišljala, možda da naziv druge izložbe bude “Magija ljubavi”. Mama i tata su mi predlagali razne nazive, ali mi niti jedan nije zvučao dovoljno posebno. Pred samu izložbu trebala sam da se slikam za plakat. Obukla sam jednu haljinu, mama me je pogledala i pročitala šta piše na haljini, pisalo je život je magija. To život zapravo i jeste. Ja sam zapravo magiju našla u svojim slikama i to je upotpunilo moj život, kaže Amina za Tuzlainfo.ba.

 

 

Komentari