JU Mješovita srednja škola Živinice 16. i 17. decembra učestvuje na regionalnoj konferenciji „Skills Show Sarajevo 2016“.

Skills Show Sarajevo 2016 najveći je regionalni događaj o karijerama koji se po prvi put u Bosni i Hercegovini organizuje pod pokroviteljstvom Vijeća ministara, 16. i 17. decembra 2016. godine u dvorani „Mirza Delibašić“ – Skenderija, Sarajevo.

Program se sastoji od tematske konferencije, interaktivnih predavanja, te takmičenja u više od 15 različitih takmičarskih disciplina. Organizovana je i promocija kompanija koje imaju uspješnu saradnju sa školama i koje traže načine da ta saradnja bude kvalitetnija. Obzirom da je događaj regionalnog karaktera, podrazumijeva učešće predstavnika ministarstava obrazovanja i rada, privrednih komora, te brojnih eksperata iz obrazovnih i drugih institucija iz Velike Britanije i svijeta.

Sa primarnim ciljem povezivanja obrazovnih institucija sa poslodavcima, ovaj događaj British Council organizuje u saradnji sa Kulturkontakt Austria, Ambasadom Švicarske u Bosni i Hercegovini, Vijećem za regionalnu saradnju, Kancelarijom specijalnog predstavnika EU u BiH, Svjetskom bankom, Razvojnim programom ujedinjenih nacija u BiH (UNDP), Deutsche Gesellschaft fur Internationale Zusammenarbeit (GIZ), te OSCE misijom u Bosni i Hercegovini.

Na konferenciji će iz JU Mješovita srednja škola Živinice učestvovati pet ekipa, sa ukupno 10 učenika i pet mentora, te menadžment škole. Iz drvne struke takmičit će se ekipa u kategoriji “Tapetarstvo”, frizerska struka u kategoriji” Ljepota i zdravlje” – muško i žensko šišanje, a u kategoriji “Inžinjerstvo”  ekipa će se takmičiti u izradi elektronskog sklopa.

 

Sponzorisani sadržaj

Komentari