Medžlis islamske zajednice Puračić planira organizovanje niza aktivnosti povodom obilježavanja 12. rebiu-l-evvela 1439. hidžretske godine – rođenja poslanika Muhammeda a.s.

30.11.2017. godine (četvrtak) – Centralna mevludska svečanost za područje medžlisa Puračić između akšama i jacije-namaza u gradskoj džamiji džemata Lukavac Grad. Prigodan program će izvesti imami i hor medžlisa IZ-e Puračić, a predavanje će održati pomoćnik muftije tuzlanskog Muamer ef. Zukić.

01.12.2017. godine (petak) – Tradicionalni mevlud (muški i ženski) u džematu Puračić, poslije ikindije namaza u džamiji džemata Puračić.

02.12.2017. godine (subota) – Radionica za žene i djecu u prostorijama “Bagremika” sa početkom u 12 sati. U sklopu radionice će biti održano predavanje “Poslanik, uzor u odgoju”.

03.12.2017. godine (nedjelja) – Mevlud za omladinu i promocija knjige “Nuru-l-idah” između akšama i jacije namaza u džematu Poljice-Ugar. Vjerski program uz učenje mevluda i ilahija, te prigodno predavanje. Nakon mevluda je planirana promocija knjige hanefijski fikh “Nuru-l-idah” od šejha eš-Šurunbulalija. Promotor knjige je prevodioc i komentator djela prof. Jusuf Džafić.

04.12.2017. godine (ponedjeljak) – Tribina “Muhamed a.s kao najbolji učitelj čovječansta” za učitelje, nastavnike i profesore sa područja medžlisa Puračić sa početkom u 18:30 sati u velikoj sali Centra za kulturu Lukavac. Predavač prof. dr. Nezir Halilović

 

 

 

Komentari