Maturanti Mješovite srednje ekonomsko-hemijske škole Lukavac sinoć su zablistali u svojim svečanim haljinama i odijelima.

Ponosni što su položili prvi veliki ispit u životu-ispit zrelosti, imali su i tu čast da otvore sezonu proslave matura u našem gradu. Nakon okupljanja ispred škole, oni su svečanim defileom prošetali ulicama grada do hotela Lukavac odakle su ih na matursko veče aplauzima ispratili brojni Lukavčani, rodbina, prijatelji i roditelji.

Kako su nam neki od njih kazali, školske dane će pamtiti po lijepom iskustvu i prijateljima koje su stekli za čitav život, ali i po profesorima koji su ih naučili nekim važnim životnim lekcijama. Ema Mehmedinović, maturantknija ekonomske škole, ove godine planira nastaviti svoje obrazovanje dalje. -Ove četiri godine školovanja bile su zaista lijepe, a najviše će mi nedostajati oni odmori i bježanje sa časova što ostaje kao uspomena. Planiram upisati ekonomiju, račinovodstvo i reviziju i svakako nastaviti svoje školovanje i dalje, kazala je Ema.

Maturant Ermin Alibašić, također planira dalje usavršavanje kao kuhar, a za svoje matursko veče kaže kako je to ujedno i rastanak sa prijateljima sa kojima je proveo najsretnije dane. -Pamtim ove godine po dobrom društvu i prijateljima. Planiram nastaviti školovanje, završiti i četvrti razred, a nakon toga tražiti posao ovdje a možda i inostranstvu, istakao je Ermin.

Nekim maturantima u sjećanju će ostati i njihovi profesori, te razredne starješine.

-Najviše će mi nedostajati naša razredna. Prjatelji također, ali se nadam da ćemo se nastaviti viđati nakon mature. Planirala sam upisati ekonomski fakultet, kazala je Elma Fajić, maturantkinja ekonomske škole.

Dobro raspoloženje i veselje nastavljeno je do kasno u noć u velikoj sali hotela Lukavac.

Opširniju fotogaleriju možete pogledati na Facebook stranici portala Lukavacki.ba

Komentari