Dogovoren nastup tokom sajma “List 2019”

Općinu Lukavac je posjetio Riste Velkovski otpravnik poslova Ambasade Republike Makedonije  i Reshat Berisha treći Sekretar ambasade.

Cilj posjete bio je bliže upoznavanje sa sadržajem 17. međunarodnog sajma turizma i ekologije LIST 2019. koji će se održati u Lukavcu od 9. do 11. maja ove godine.

U ime općinskog načelnika delegaciju je primio Aziz Čačković predsjednik Organizacionog Odbora Sajma  inače savjetnik općinskog načelnika te Izet Nuhanović direktor Sajma.

Domaći su upoznali goste sa obimom aktivnosti, sadržajem i popratnim manifestacijama Sajma. U otvorenom i vrlo srdačnom razgovoru potvrđeno je učešće privrednika i predstavnika privredne komore iz Republike  Makedonije na ovom sajmu, a posebno je naglašena želja za saradnjom u oblasti kulture i razmjeni iskustava zaštite Ohridskog jezera od otpadnih voda koja bi se mogla primijeniti u  procesu zaštite jezera Modrac.

Riste Velkovski je naglasio mogućnost da u narednom periodu predloži nadležnom ministarstvu imenovanje počasnog konzula Republike Makedonije u BiH sa sjedištem u Lukavcu što bi svakako doprinijelo uspostavljanju čvršće poslovne i kulturne saradnje kako između Lukavca i Ohrida tako i među dvije države.

Komentari