U organizaciji Rotaract klub Lukavac večeras je u Hotelu Lukavac pred brojnom publikom održan koncert Dušana Sekulića, svjetskog virtuoza na harmonici, a u okviru turneje “Ljubav nije samo riječ”.

Riječ je o humanitarnom koncertu, a sva prikupljena sredstva od prodaje ulaznica namijenjena su obdaništu za djecu sa posebnim potrebama i autizmom “Mali svijet” iz Lukavca za kupovinu didaktičkih sprava.

Na samom početku, prisutnima se obratila Irma Hodžić, predsjednica Rotaract kluba Lukavac zahvalivši se svima onima koji su svojom nesebičnom podrškom dali doprinost u realizaciji jedne ovakve aktivnosti.

-Želimo da ukažemo na trenutno stanje u našem društvu, gdje mi kao pojedinci često zaboravljamo da smo dio zajednice i da moramo djelovati zajedno. Večeras smo našom brojnošću dokazali da nismo zaboravili da smo zajedno jači i da zajedno možemo činiti puno više. Bez vas ovo ne bi bilo moguće, dodala je Hodžić.

Virtuoznost i energija u nastupu Dušana Sekulića ni lukavačku publiku večeras nije ostavila ravnodušnom.

-Večerašnjim koncertom dotakli smo se svih žanrova i predstavili smo harmoniku u malo drugačijem svjetlu, a ljudi su imali priliku da čuju kako harmonika može da zvuči i u drugim stilovima muzike. Drago mi je što je interesovanje ovako veliko, ali mi je žao što nije došao kompletan sastav da se predstavimo u Lukavcu. Sigurno je da je to nešto novo, što do sada nisu vidjeli, ali nadam se da ćemo doći u narednom periodu u kompletnom satavu i napraviti show, kazao je Sekulić.

Komentari