Mladi izvođač iz Lukavca, koji predstavlja hip-hop kulturu dugo godina se skrivao u sjeni, čekao je pravi trenutak da se predstavi ljudima u pravom smislu. Iza sebe ima mnogobrojne demo snimke koje je radio iz ljubavi prema hip hop zvuku.

Do danas njegove pjesme smo mogli čuti samo uživo, na ulici, u parku na hip-hop zabavama ili slično. Nedavno je po prvi put nastupio sa svojom grupom u svom gradu Lukvacu, gdje je i napisao svoje prve rime. On trenutno živi u glavnom gradu naše države koji ga je inspirisao da nastavi pisati još više, da izgradi aktuelno ime te da postane svoj vlastiti producent na čemu još uvijek radi. Lunar Blanco sam radi na svom zvuku, trudi se da dosegne što veći nivo kvalitete.

U Sarajevu je osnovao grupu „Concord Unity 12“ koja tek treba da ugleda svjetlo dana, pripremaju velike i ozbiljne projekte koje ćemo moći čuti i vidjeti u budućem vremenu. Članovi su sa prostora Tuzlanskog i Sarajevskog kantona, ali kako saznajemo imaju i dva člana van BiH.

Poznato nam je da je Blanco (CU) organiovao humanitarni hip-hop dance party pod nazivom „Dijagnoza“ u domu mladih u Tuzli petog maja u ovoj godini. Te saznajemo da će se isti ponavljati svake godine, kako bi uz dobru zabavu i muziku pomogli nekome kome je to potrebno.

Spot koji je ugledao svjetlo dana jedan je od dražih demo projekata, to je ulaznica u svijet hip hop javnosti. Priprema se nešto veliko i ozbiljno, kaže Adi Sakić.

Komentari