Odbojkašice “ŽOK Lukavac” nakon velike borbe u četiri seta uspjele su pobijediti “OK Maglaj” sa 3:1 (25:23, 23:25,25:20,25:14).

U prvom setu odbojkašice Lukavca značajniju rezultatsku imaju prednost kod 12:8 , ali gošće iz Maglaja se vraćaju odličnom igrom u napadu preko Ene Muhamedović (18:18, 20:20). Lukavčanke ipak odličnim servisom Akeljićeve uspijevaju osvojiti prvi set sa 25:23.

Drugi set bolje otvaraju Maglajke sa 4:1, ali domaće odbojkašice preokreću rezultat u svoju korist na 12:7. Iako je izgledalo da su se uspjele vratiti u igru, ekipa Maglaja se predvođena Halilovićevom, na identičan način kao i ekipa Lukavca u prvom setu, odličnom igrom u polju osvaja set u svoju korist – 25:23.

Treći set Lukavac servira agresivnije, što donosi rezultat od samog početka. Gošće imaju probleme sa prijemom servisa, što domaće koriste i konstantno imaju prednost od pet poena. Djelimičan pad u igri i najmanju razliku za domaće odbojkačice pri rezultatu 15:12,  trenerica Buljubašić je prekinula za Lukavac time – outom, nakon čega domaće ubrzo postavljaju igru u polju, te sa sigurnijim napadom predvođene Mujčinovićevom i Hasanovićevom vraćaju prednost i uzimaju set sa 25:20.

Četvrti set je za Lukavac otišao u pravom smjeru već kod 13:5 nakon čega je bilo jasno da će domaće ostvariti pobjedu i u ovom setu rezultatom 25:14, te sa 3:1 u setovima slaviti u ovome susretu.

ŽOK Lukavac: Salihović, Kunosić, Corhodžić, Mujić, Morenjačkić, Akeljić,Mujačić, Mujčinović, Halilović, Zaimović, Karić ,Hasanović Trener: Buljubašić.

Maglaj  Hadžić, Muhamedović Eda, Musaefendić, Bašić, Muhamedović Ena, Kondžli, Mehinagić, Lošić, Halilović, Suljaković. Trener: Gračić.

 

Komentari