Iako je završila tek treći razred osnovne muzičke škole u Tuzli, Lukavčanka Asja Avdić već sada je veoma poznata pijanistica i van granica naše države, a na međunarodnom takmičenju pijanista u Beču (The Feurich International Piano) nagrađena je za izvanredno odsviran performans.

Takmičenje se sastojalo od dva kruga, prilikom čega je u prvom krugu komisija preslušala snimak, a zatim je  Asja dobila poziv da se kao jedina bosanskohercegovačka predstavnica predstavi na ovom prestižnom takmičenju na kojem je  svoju priliku pored mlade Lukavčanke dobilo još njih 17 iz cijeloga svijeta.

Kako nam je otkrila, Asja je prezadovoljna osvojenom nagradom koja joj mnogo znači, baš kao i sve one druge koje je osvojila u ovoj godini, svojim čarobnim prstićima, a posebno izdvaja internacionalno takmičenje u Šabcu i drugunagradu te prvu na federalnom takmičenju, zatim specijalnu nagradu na Primaveti u Bijeljini, prvu nagradu na Slabomiru. Također izdvaja i nastup na festivalu Tatille u Sarajevu u master klasi profesora sa akademije u Sarajevu i inostranstvu.

Za svoj uspjeh zahvaljuje svojim profesorima porodici koja je njena najveća podrška, svakodnevno vježba po nekoliko sati, vjeruje u sebe i kako kaže neće odustati od svojih snova. Klavir je njena najveća ljubav, klasična muzika hrani njenu dušu, svojim nastupima želi ono što osjeća prenijeti i na publiku. Svoju budućnost ne može zamisliti drugačije nego kao scenario u kojem igra glavnu ulogu pijanistice. Vjeruje i nada se da će zajedno sa svojim drugarima starijim i mlađim također talentovanim mladim Lukavčanima koji pohađaju muzičku školu u Tuzli imati priliku svoj talenat pokazati, a ujedno se i predstaviti na jednom zajedničkom koncertu i u svom gradu Lukavcu.

Komentari